Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК Білорусі заборонила пускати в ефір передвиборчі виступи із закликами до бойкоту виборів


Агітаційний стенд одного з кандидатів у депутати
Агітаційний стенд одного з кандидатів у депутати
Центральна комісія Білорусі з виборів і проведення республіканських референдумів відхилила проект постанови членів комісії з правом дорадчого голосу про те, щоб випустити в ефір виступи кандидатів у депутати із закликами до бойкоту парламентських виборів, повідомляє агентство УНІАН.

Як зазначила голова ЦВК Білорусі Лідія Єрмошина, наглядова рада, визнаючи надані їй матеріали такими, що не відповідають вимогам виборчого законодавства, керувалася статтею 155 Виборчого кодексу Білорусі.

«Вона, зокрема, свідчить, що передвиборна агітація – це діяльність, що має на меті спонукати виборців до участі у виборах, голосуванні за тих чи інших кандидатів або проти них», – сказала голова ЦВК Білорусі.

Єрмошина додала, що, за її даними, голова Об’єднаної громадянської партії Білорусі Анатолій Лебедько, який заявив про намір зняти кандидатів партії з передвиборчих перегонів у вересні, в своєму передвиборчому виступі обійшовся без закликів до бойкоту.

Вона вважає неприпустимою, щоб держава безплатно надавала ефірний час для того, щоб кандидати в депутати закликали громадян не йти на вибори.

Раніше Наглядова рада з контролю за дотриманням порядку і правил проведення передвиборчої агітації в ЗМІ визнала виступи низки кандидатів у депутати такими, що не відповідають передвиборній агітації і тому непридатними для того, щоб бути представленими як передвиборні агітаційні матеріали.

Президент Олександр Лукашенко призначив чергові парламентські вибори в Білорусі на 23 вересня.
XS
SM
MD
LG