Доступність посилання

ТОП новини

Якби була партійна вказівка говорити російською, я б її не виконував – регіонал Луцький


Максим Луцький
Максим Луцький
Максим Луцький, народний депутат від Партії регіонів, голова парламентського Комітету з питань науки і освіти заперечує, що в його партії є внутрішня установка «говорити російською». Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

«Жодної такої установки немає. Якби була така установка, я б її не виконував. Я вважаю, що це ненормальна установка. Як мені хтось може нав’язувати говорити іншою мовою, не тією, яку я хочу», – сказав він.

«Для мене як громадянина України, як для киянина державна мова одна – українська. Я завжди веду всі засідання Комітету з питань науки і освіти виключно українською, виступаю завжди українською, я дуже поважаю свою рідну українську мову», – додав депутат.

30 серпня заступник керівника секретаріату Кабінету міністрів Юрій Авксентьєв провів перше засідання Ради голів громадських рад російською мовою. Він доручив співробітниці секретаріату ознайомити присутніх з регламентом. Документ був підготований українською мовою, але зачитувався російською. Про це повідомив Радіо Свобода присутній на цьому зібранні голова громадської ради при Державному агентстві з питань науки, інновацій та інформатизації Максим Стріха. Він стверджує, що «Юрій Авксентьєв непогано знає українську. Але з певних причин принципово не використовує – навіть відповідаючи тим, хто звертається до нього по-українському. Знати добре, але принципово не вживати (підкреслюючи тим власне ставлення і до державної мови, і до її носіїв, і, слід думати, до самої держави) – це вже віяння новітніх часів», – повідомляє Максим Стріха.
XS
SM
MD
LG