Доступність посилання

ТОП новини

Об’єднана опозиція закликає міжнародну спільноту захистити незалежні ЗМІ в Україні


Об’єднана опозиція «Батьківщина» закликає міжнародну спільноту стати на захист незалежних засобів масової інформації в Україні. Про це йдеться у заяві «Батьківщини». Опозиція просить міжнародні інституції застосувати всі наявні засоби впливу, щоб змусити нинішню українську владу припинити політичні переслідування незалежних українських ЗМІ, не допустити придушення свободи слова в Україні, порушення чинного законодавства і принципів демократії під час проведення парламентських виборів.

«Ми звертаємося до міжнародних інституцій, зокрема до ПАРЄ, ОБСЄ, Європейського парламенту з проханням надати належну оцінку таким фактам тиску на ЗМІ у період виборчої кампанії», – сказано в заяві.

«Нинішній кримінально-окупаційний режим Януковича не лише здійснює політичні репресії проти своїх опонентів, зокрема проти лідера опозиції Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, але й придушує засоби масової інформації, які намагаються об’єктивно висвітлювати українські політичні та економічні реалії. Зокрема, нинішня влада здійснює безпрецедентний та абсолютно незаконний тиск на канал ТВі та його керівництво», – заявляють у «Батьківщині».

Опозиція нагадує, що органи податкової міліції порушили кримінальну справу проти генерального директора телеканалу ТВі Миколи Княжицького за нібито ухиляння від сплати податків «в особливо великих розмірах».

«Отримавши відсіч від опозиції, журналістів, громадськості та міжнародних інституцій та відклавши справу Княжицького у довгий ящик, владний режим почав діяти в інший спосіб: примушуючи кабельних операторів, зокрема «Тріолан» та «Воля», вилучати телеканал ТВі зі своїх пакетів», – наголошується у заяві.

Найбільший кабельний оператор України «Воля» підтвердив інформацію про те, що припиняє транслювати телеканал ТВі у базовому пакеті послуг. Про це в коментарі Комерсант-Україна сказав президент «Волі» Сергій Бойко. За його словами, канал буде переведений у розширений пакет «Всесвіт» (80 гривень на місяць проти 47 гривень у «Україна і світ»), який з 5 вересня розшириться з 91 до 110 телеканалів.
XS
SM
MD
LG