Доступність посилання

ТОП новини

У Миколаєві суд виправдав свободівців, що пікетували міськраду


У Миколаєві суд виправдав свободівців, що брали участь у пікеті на підтримку української мови біля будівлі міської ради, повідомляє агентство УНІАН. Як заявив, голова НГО ВО «Свобода» Ігор Дерев’янко, Центральний районний суд Миколаєва 30 серпня виніс виправдувальну ухвалу стосовно членів Миколаївської міської організації ВО «Свобода» Володимира Губського і Володимира Заїкіна, затриманих під час пікету. Згідно з його інформацією, справа була закрита з огляду на те, що суддя не побачив в діях затриманих складу правопорушень, передбачених статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство) – нецензурна лайка в громадських місцях, образливе приставання до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян.

За словами Дерев’янка, двох з чотирьох затриманих відпустили в день затримання – 21 серпня, оскільки, згідно з міліційними протоколами, не було підстав їх затримувати. Ще двом – Губському і Заїкіну вручили повістки на засідання суду 30 серпня. Проте, як повідомляє голова НГО ВО «Свобода», на засіданні до розгляду справи по суті не дійшло, оскільки дії затриманих ніяк не співпадали з тими порушеннями, які передбачає стаття 173.

21 серпня, Миколаївська міська рада на 19-й черговій сесії ухвалила рішення про надання російській мові статусу регіональної. Перед засіданням біля будівлі міськвиконкому проходили два пікети – на захист української і на захист російської. Перший пікет був організований міською організацією ВО «Свобода», представниками ВО «Батьківщина» і УНП. Другий пікет організований «Руським блоком» і Партією регіонів. У ряди свободівців хтось кинув димову шашку. Після того, міліція затримала четверо свободівців.
XS
SM
MD
LG