Доступність посилання

ТОП новини

Стан здоров’я Тимошенко погіршився через суперечку з пенітенціарниками – захисник


Євгенія Тимошенко і Сергій Власенко, фото зі слухань у Європейському суді з прав людини 28 серпня 2012 року
Євгенія Тимошенко і Сергій Власенко, фото зі слухань у Європейському суді з прав людини 28 серпня 2012 року
Захисник колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив у п’ятницю в Харкові, що його підзахисна перестала приймати медичні процедури через погіршення здоров’я у зв’язку з діями працівників пенітенціарної служби.

«Юлія Володимирівна сьогодні була змушена відмовитися від процедур на цей день у зв’язку з різким погіршенням здоров’я, посилився больовий синдром», – заявив він журналістам біля лікарні «Укрзалізниці», де перебуває на лікуванні колишня прем’єр.

Захисник пов’язує погіршення здоров’я Тимошенко з інцидентом між колишнім прем’єром та співробітниками пенітенціарної служби, що стався в четвер.

За його словами, того дня до екс-прем’єра приїхала її дочка і захисник Євгенія Тимошенко, а співробітники пенітенціарної служби «з незрозумілої причини» впродовж трьох годин «перешкоджали конфіденційності їхньої бесіди».

Як сказав Сергій Власенко, співробітник пенітенціарної служби постійно перебував у кімнаті для зустрічей. Як тільки Євгенія на прохання Власенка стала узгоджувати деякі питання у зв’язку зі скаргою Тимошенко до Європейського суду з прав людини, співробітник запропонував припинити зустріч, після чого став знімати зустріч на відеокамеру, розповів захисник.

«Влада почала перешкоджати Тимошенко в її зустрічах. Були порушені всі базові принципи зустрічі підсудного із захисником», – заявив Власенко.

За його словами, протягом трьох годин Тимошенко сперечалася зі співробітником пенітенціарної служби, вимагаючи конфіденційності зустрічі з дочкою, але він не реагував. «У результаті здоров’я екс-прем’єра різко погіршилося, посилилися болі в спині. Тож вона була змушена припинити приймати медичні процедури», – заявив захисник. Він зазначив, що не варто драматизувати ситуацію: на його думку, у понеділок Тимошенко відновить лікування.

Сергій Власенко також повідомив, що підготував скаргу про перешкоджання конфіденційності зустрічі з колишнім прем’єром на ім’я прокурора Харківської області Геннадія Тюріна, начальника Качанівської виправної колонії Івана Первушкіна, а також поінформував про інцидент суддю Київського райсуду Харкова Костянтина Садовського, який веде справу Тимошенко. За словами захисника, це не перший випадок, коли Тимошенко не дають нормально спілкуватися з адвокатами.
XS
SM
MD
LG