Доступність посилання

ТОП новини

У Партії регіонів радять почекати із заявами щодо «ТВі»


Володимир Олійник, архівне фото
Володимир Олійник, архівне фото
Народний депутат від Партії регіонів, перший заступник голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник назвав у п’ятницю «спробою тиску на суд» звернення журналістів телеканалу «ТВі», які заявили про спробу, за їхніми словами, знищення їхнього засобу масової інформації як «останнього непідконтрольного владі телеканалу».

Депутат вважає, що ця заява журналістів є намаганням керівництва «ТВі» «застрахуватися на випадок невдалого для них рішення суду». Тому він радить дочекатися рішення суду, перш ніж коментувати становище навколо телеканалу.

«Варто більше зусиль докладати до правової сторони. Тому що коли в такий спосіб починаємо з’ясовувати стосунки, ніколи ми не дійдемо на той рівень, який вважається європейським стандартом у країнах, де є вже стала демократія і право. В Англії ніхто собі не дозволяє наперед коментувати якесь рішення суду. По-перше, є заборона, і по-друге, є високий рівень правової культури», – сказав Олійник.

У п’ятницю журналісти телеканалу «ТВі» оприлюднили звернення до української і міжнародної громадськості, в якій мовиться, що від початку виборчої кампанії наприкінці липня канал зазнає безпрецендентного тиску, метою якого є «знищення останнього непідконтрольного владі телеканалу».

У заяві, зокрема, сказано, що 13 вересня в Окружному адмінсуді Києва відбудеться слухання справи за позовом Державної податкової служби до «ТВі», «у результаті якої канал може бути доведено до банкрутства, а проти його керівника Миколи Княжицького знову може бути порушена кримінальна справа».

Крім того, журналісти заявили, що, починаючи від кінця липня, напередодні виборів «Нацрада з питань телебачення та радіомовлення вимагає від кабельних операторів незаконно вимикати сигнал «ТВі». «Понад 60 кабельних компаній лише протягом серпня вимкнули «ТВі» зі своїх пакетів. Ми розуміємо, що більшість кабельних операторів діє під незаконним тиском української влади та під загрозою закриття», – зазначає в заяві колектив телеканалу.

Найбільший кабельний оператор «Воля» підтвердив цього ж дня, що припиняє транслювати телеканал «ТВі» у базовому пакеті послуг. Про це в коментарі газеті «Комерсант-Україна» сказав президент «Волі» Сергій Бойко. За його словами, канал буде переведений у розширений пакет «Всесвіт» (вартість 80 гривень на місяць проти 47 гривень в «Україна і світ») із 5 вересня.

За даними «TВi», якщо в липні сигнал каналу могли приймати майже 13 мільйонів українців, то у вересні ця цифра зменшиться до 9 з половиною мільйонів. При цьому найбільше падіння в Києві, де в липні було 1,2 мільйона потенційних глядачів, а у вересні буде менш ніж 450 тисяч.
XS
SM
MD
LG