Доступність посилання

ТОП новини

64-й Всесвітній газетний конгрес стартував у Києві


Київ – В українській столиці розпочався Всесвітній газетний конгрес. Центральними темами на ньому будуть свобода слова, новітні медіа, конкуренція у медіа-просторі та взаємозв’язок ЗМІ з іншими сферами діяльності. Медіа-експерти вважають, що учасники конгресу говоритимуть і про стан свободи слова в Україні, однак це питання не буде ключовим.

Цього року Україна приймає 64-ий газетний конгрес. Його учасниками є медійники з понад 80 країн світу. Упродовж трьох днів проблеми, можливості й перспективи сучасних медіа будуть обговорювати понад 1000 фахівців, серед них і головний редактор Kyiv Post – Браян Боннер. Він розповів Радіо Свобода, чого очікує від нинішнього конгресу.

Було б добре почути Президента про важливість свободи преси, свободи слова, тому що їх становище в Україні зараз не найкраще
Браян Боннер
«Було б добре почути Президента про важливість свободи преси, свободи слова, тому що їхнє становище в Україні зараз не найкраще. Але, я вважаю, що головна мета цього конгресу – зібрати разом більше ніж тисячу професіоналів своєї справи, щоб разом ми змогли виробити якусь стратегію наших майбутніх газет, ну і, звісно, поділитися одне з одним успішними історіями та досвідом», – каже Браян Боннер.

У програмі форуму, зокрема, обговорення тенденцій світової преси, ролі ЗМІ у світовій економіці, секретів керівництва новинними організаціями. Також ітиметься про наступний щабель інтеграції ЗМІ у соціальні мережі, рекламу, журналістську етику та газетярські новації.

Українські проблеми на конгресі не вирішуватимуть – експерт

Фахівці зауважують, що українське питання на Конгресі розглядатиметься лише мимохідь, адже вирішувати проблеми свободи слова в Україні – це завдання українців. А міжнародні фахівці можуть лише допомогти і посприяти, каже Радіо Свобода президент Академії української преси Валерій Іванов.

Це всесвітній форум і це майданчик для обміну думками, у першу чергу. Я думаю, перш за все, на порядку денному стоятимуть питання конкуренції медіа, як виживати друкованим медіа у конкуренції з електронними
Валерій Іванов
«Я не думаю, що українські питання будуть основними на цьому форумі, – зазначає Іванов. – Це всесвітній форум і це майданчик для обміну думками, у першу чергу. Я думаю, перш за все, на порядку денному стоятимуть питання конкуренції медіа, як виживати друкованим медіа у конкуренції з електронними. Питання, власне, з журналістського життя, те, що турбує і цікавить журналістів по всьому світі».

У понеділок відбудеться офіційне відкриття Конгресу, вручення «Золотого пера свободи» та низка тематичних дискусій. Завершиться перший день вечерею і фольклорною ніччю у Музеї національної архітектури й побуту Пирогів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG