Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко не підтримує запровадження санкцій проти української держави


Колишній прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що не підтримує запровадження санкцій проти української держави і громадян України. Про це мовиться у її заяві, оприлюдненій на її персональному сайті.

«Як може бути країна покарана двічі? Усередині – диктатурою, а зовні – санкціями? Однак демократичний світ повинен переглянути свої відносини з диктаторами. Великі держави не повинні задовольнятися успіхами економіки, вони також повинні забезпечити дотримання їх цінностей – свободи, справедливості, демократії та мирного життя для людей», – зазначила Тимошенко.

Вона також заявила, що оточення Президента Віктора Януковича має намір фальсифікувати результати виборів до парламенту, заплановані в Україні на жовтень. «Якщо він досягне успіху в своїх планах фальсифікувати вибори, Президент і його політичні поплічники створять конституційну більшість, і таким чином буде забитий останній цвях у труну української демократії на десятиліття вперед», – мовиться у заяві.

Колишній прем’єра додала, що, з огляду на ймовірну фальсифікацію, не виключає виникнення в Україні масштабних акцій протесту. «Це може закінчитися новою революцією, але далеко не так мирно, як це було в 2004 році. Ось чому Україна потребує допомоги демократичного світу зараз, коли ще існує шанс повернути Україну в європейську сім’ю з європейськими цінностями. Зараз, а не після виборів, коли буде вже занадто пізно», – вважає вона.
XS
SM
MD
LG