Доступність посилання

ТОП новини

Президент Всесвітньої асоціації видавців газет і новин закликає боротися з «джинсою»


Джейкоб Метью про проблеми в Україні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:50 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Президент Всесвітньої асоціації видавців газет і новин (WAN-IFRA) Джейкоб Метью закликає боротися із замовними журналістськими матеріалами. Про це він сказав на відкритті у Києві 64-го Всесвітнього газетного конгресу і 19-го Всесвітнього форуму редакторів.

«У деяких країнах світу журналісти втрачають свій професіоналізм. І найпотворніша з цих сторін – це феномен оплачених новин. Це безпринципна журналістика, найгірша форма. Від цього страждають засоби масової інформації. Бо якщо владі не подобається що-небудь, вона просто припиняє надходження новин. Це жахлива практика. Й усі ми маємо з цим боротися», – наголосив він.

Водночас Джейкоб Метью зазначив, що всупереч попереднім закликам бойкотувати Україну у зв'язку з нібито не дуже дружнім середовищем для бізнесу видавці та редактори таки приїхали у Київ на конгрес і форум. «Ми приїхали до Києва для того, щоб на власні очі подивитися на все, вникнути в усе, зрозуміти все це», – додав він.

Джейкоб Метью наголосив, що в інтересах будь-якого демократичного уряду підтримувати вільну пресу. «Жоден злочин проти журналіста або видавця не повинен залишатися безкарним. І всі мають зрозуміти, що не повинно бути залякування медіа», – зазначив він.
XS
SM
MD
LG