Доступність посилання

ТОП новини

Застосування адмінресурсу – серед найпоширеніших порушень під час виборчої кампанії – «Опора»


Найпоширенішими порушеннями виборчого законодавства під час передвиборчої кампанії в серпні були застосування адміністративного ресурсу і підкуп виборців. Про це журналістам повідомила координатор виборчих програм громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська.

Вона уточнила, що негативний рейтинг порушень виборчого законодавства очолює адміністративний ресурс як форма незаконної участі та впливу посадовців на виборчий процес. Таких інцидентів зафіксовано 109 у всіх без винятку регіонах України і в 76 мажоритарних округах.

За її словами, з невеликим відривом друге місце в цьому списку посідає підкуп виборців, спостерігачам вдалося зафіксувати 103 випадки, які відповідно до законодавства мають ознаки підкупу, в 23 областях і 82 округах.

На третьому місці серед порушень виборчого законодавства – перешкоджання діяльності партій і кандидатів, всього в серпні було зафіксовано таких 58 інцидентів.

При цьому Ольга Айвазовська наголосила, що рейтинг партій-порушниць виборчого законодавства нині очолює Партія регіонів, на рахунку якої, за даними «Опори», 188 інцидентів. Далі йдуть кандидати-самовисуванці (47 порушень) та Компартія (6 порушень).
XS
SM
MD
LG