Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську порушили справу через перешкоджання роботі тележурналістів


Прокуратура Кіровського району Дніпропетровська порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання законній діяльності журналістів 11-го телеканалу з боку співробітника одного з паркінгів на території центрального автовокзалу, повідомили в вівторок у прес-службі прокуратури Дніпропетровська.

За даними прес-служби, справу порушили за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України – «умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

«За подібні дії Кримінальним кодексом України передбачене покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років», – зазначено в повідомленні прокуратури.

Водночас знімальна група 11-го телеканалу повідомила, що інцидент стався ще 31 серпня: коли журналістка і оператор намагались з’ясувати, чому за проїзд на територію автовокзалу з водіїв беруть гроші, один з працівників паркінгу – охоронець – заборонив відеозйомку, виштовхав знімальну групу і пошкодив відеокамеру.

Наразі досудове слідство у справі триває, його перебіг є на контролі прокуратури області, повідомили в міській прокуратурі.
XS
SM
MD
LG