Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську один із чорнобильців оголосив голодування


У Луганську Володимир Репін – один із чорнобильців-учасників наметового містечка біля Луганської облдержадміністрації – оголосив голодування.

«Від сьогодні підписана заявка на голодування. Я вже нічого не їм. У мене забрали здоров’я. Я краще помру, щоб довести цьому уряду, що він не правий», – наголосив він журналістам.

Загалом мітингувальники під Луганською облдержадміністрацією заявляють, що протестуватимуть доти, доки влада не дослухається до їхніх вимог. За словами одного з організаторів акції, члена первомайської організації «Союз Чорнобиль» Андрія Колосова, їхні вимоги до влади – відновити дію «50 і 54 статей чорнобильського закону». Як розповів Андрій Колосов, нині у нього пенсія 1890 гривень, а раніше він отримував 5,5 тисяч гривень.

«Нам не потрібно 30-40 тисяч, нам не потрібні якісь пільги, ми вимагаємо те, що нам належить по закону: 6, 8 і 10 мінімальних пенсій за віком, залежно від групи інвалідності», – розповів Андрій Колосов.

Станом на ранок у сквері біля обласної адміністрації мітингує близько 30 чорнобильців, які приїхали з різних міст Луганщини. За словами, Андрія Колосова учасників протесту буде більше. «Нас підтримує вся Україна. Люди підтягуються», – сказав він.

Учасники акції протесту кажуть, що представники обласної адміністрації з ними поки що не зустрічалися. Керівники обласного осередку громадської організації «Союз Чорнобиль» протест чорнобильців не підтримали.
XS
SM
MD
LG