Доступність посилання

ТОП новини

Влада Сирії стала терористичною – прем’єр Туреччини


Реджеп Тайїп Ердоган на зустрічі з членами партії в Анкарі 5 вересня 2012 року
Реджеп Тайїп Ердоган на зустрічі з членами партії в Анкарі 5 вересня 2012 року
Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив сьогодні, що владний режим Сирії перетворив цю країну на терористичну державу.

Виступаючи на засіданні своєї владної в Туреччині Партії справедливості і розвитку, він різко скритикував Раду безпеки ООН і міжнародну спільноту за бездіяльність у справі Сирії. За його словами, це дає владі Сирії сили продовжувати кровопролиття.

Туреччина, до якої втекли від боїв уже понад 80 тисяч мешканців Сирії, вже висувала пропозицію створити в Сирії зони безпеки під захистом ООН, де могло б рятуватися від бойових дій цивільне населення, але міжнародна спільнота наразі не підтримала її.

Туреччина, яка має з Сирією спільний понад 900-кілометровий кордон, раніше була союзником авторитарного президента Сирії Башара аль-Асада, але після початку масового придушення протестів проти його влади минулого року стала різко критикувати його владу й закликати посилити міжнародні зусилля, щоб знайти вихід із сирійської кризи. Турецьке керівництво, зокрема, запровадило санкції проти режиму Асада, а також закликало його подати у відставку.
XS
SM
MD
LG