Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку низка освітян до виборів вступила до «Союзу анархістів»


Низка донецьких вчителів та керівників шкіл і технікумів працюватимуть у виборчих комісіях округів як представники партії «Союз анархістів України». Про це повідомляють в обласному представництві Комітету виборців України.

Як розповів керівник аналітичних програм донецького Комітету виборців України Олександр Клюжев, згідно з порядком жеребкування до складу окружних виборчих комісій, право брати участь у їхньому формуванні отримали партії, які висунули хоча б одного кандидата. За його словами, це стало певною технологією: партії, які практично не беруть участь у виборчому процесі, мають максимальне представництво у виборчих комісіях.

«Дуже часто ці партії: «Союз анархістів України», «Рускій блок», «Русь єдина», «Єдина родина» й інші – вони в оперативному плані подавали людей, які реально не збиралися працювати у виборчих комісіях. Зараз є тенденція, відбуваються від цих партій заміни в окружних виборчих комісіях. Заводяться замість молоді досвідченіші люди», – розповів він.

«Є декілька прикладів, коли партію «Союз анархістів України» представляють педагогічні працівники. Зрозуміло, що в Донецькій області «Союз анархістів України» веде таку активну діяльність, що вони навіть дійшли до педагогічних працівників. І тут вже є певна технологія, вже проявляється, хто насправді стоїть за тими технічними партіями, які отримали домінування в окружних виборчих комісіях», – додав Олександр Клюжев.

Зокрема, як стало відомо, від «Союзу анархістів України» у виборчій комісії округу №42 представлятиме директор донецької гімназії №18 Ірина Звягінцева, округу №45 – заступник директора з навчально-виховної роботи Донецького державного технікуму економіки та хімічних технологій Микола Безбожний. Самі вони ситуацію поки не коментують, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG