Доступність посилання

ТОП новини

Як Медведєв скинув маску з Януковича (огляд преси)


Київ – Дописувач газети «День» переконує, що в українців надзвичайно поширене пристосовництво, догоджання і підлабузництво, що свідчить про дефіцит особистої і національної гідності. Їм притаманне бажання бути для всіх хорошими і ні з ким не псувати стосунків. Принижено випрошувати те, чого гідна людина вимагає. Про те, наскільки ці риси гальмують розвиток державності, йдеться в статті з під заголовком: «Ми ж українці, а це зобов’язує».

Кремль прямо оголосив про свої плани гуманітарної експансії в Україні, пише газета «Україна молода». Відповідно до настанов російського прем’єра Дмитра Медведєва, Росія повинна займати «наступальну позицію» у поширенні російської мови у світі, сприяти інтеграційним процесам на теренах СНД і посилити діяльність в Україні. Відсутність реакції з боку українського керівництва на агресивну риторику з Москви свідчить про мовчазну згоду з оголошеним планом дій. Про це йдеться в матеріалі «Медведєв скинув маску з Януковича».

Одне з найпотужніших у світі виробництв у своїй галузі – Нікопольський завод феросплавів – може вже найближчим часом зупинитися, попереджає газета «Голос України». Основна причина: висока ціна на електроенергію, яка у структурі виробництва сягає понад 50 відсотків. Саме така цінова політика з боку держави робить українського виробника феросплавів неконкурентним на ринку цієї продукції. Чому так виходить і до яких наслідків це може призвести, про це йдеться в матеріалі «Невже завидки когось беруть?».

У символіці коштовностей, якими з давніх-давен прикрашали себе українські жінки, зашифровано чимало цікавих і важливих послань, більшість із яких до сьогодні залишаються не розкодованими. Більше про життя прикрас у країні Пекторалі розповідає сьогоднішній глянцевий додаток до газети «День».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG