Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція називає абсурдним рішення Верховної Ради з земельного питання


Колишній міністр аграрної політики, депутат Верховної Ради від БЮТ Іван Кириленко
Колишній міністр аграрної політики, депутат Верховної Ради від БЮТ Іван Кириленко
Колишній міністр аграрної політики, депутат Верховної Ради від БЮТ Іван Кириленко називає абсурдним рішення парламенту, яке передбачає створення Державного земельного банку. За його словами, «весь світ іде шляхом розвитку орендних відносин».

«Торік була розіслана цидулка із Держкомзему, що ринок землі уже буде запроваджений з 1 січня 2012 року, і орієнтовна ціна буде 300-500 доларів за українські чорноземи – у той час як землі Англії оцінюються в 20 тисяч доларів, землі Франції – у таку ж ціну. Тобто ви розумієте, про що йдеться. Збідніле село, мабуть, за копійки продасть цю землю. А потім що з цією землею буде, кому перепродадуть цю землю спекулянти? І що вони з нею будуть робити?» – наголосив Радіо Свобода колишній міністр аграрної політики Іван Кириленко.

Верховна Рада України у четвер пізно ввечері ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності», який відкриває шлях для функціонування ринку землі.

Закон, який має набрати чинності з 1 січня 2013 року, передбачає створення Державного земельного банку, який повинен надавати аграрним підприємствам кредити під низький відсоток.
XS
SM
MD
LG