Доступність посилання

ТОП новини

«Україна – держава з російською політикою і грецькою економікою» (світова преса)


Відголоски Світового конгресу газетярів уже просочилися до західної преси. Редакційна стаття канадської газети The Globe and Mail закликає політиків визначитися, хто ж перед ними – «парія чи партнер» – в образі України. А російське інтернет-видання «Лента.Ру» звертає увагу на нове заняття колишнього українського міністра внутрішніх справ. Видання повідомляє російським читачам, що віднині Юрій Луценко має шити рукавички у колонії.

Україна після Євро-2012 залишилася зі спортивними та транспортними об’єктами, які вона не може наповнити, такими як стадіони чи нові термінали, і величезними боргами, розповідає читачам своєї газети головний редактор The Globe and Mail Джон Стекгаус, який щойно повернувся з Києва. Перебуваючи там на Світовому газетному форумі, він помітив не лише об’єкти інфраструктури 21-го століття, він також спостерігав за перипетіями української політики із семилітнім терміном ув’язнення для колишнього Прем’єр-міністра Тимошенко і спробами зняти з ефіру один із провідних незалежних телеканалів, «ТВі». Стекгаус називає Україну сумішшю російської політики та грецької економіки з такими явищами, як клептократія, репресії проти свободи слова, ізоляціонізмом замість глобалізації.

Канадський редактор нагадує, що його країна зіграла значну роль у майбутніх виборах у цій, за його словами, «драмі, що нині розігрується на берегах Дніпра». Він нагадує про 75 спостерігачів, які уже працюють в Україні, і про сотні людей, які ще мають приїхати на вибори в Україні в жовтні. Їхні слова і те, що скажуть представники української діаспори, на думку редактора The Globe and Mail, матимуть важливе значення для того, що будуть думати про Україну кредитори з Міжнародного валютного фонду та інших світових фінансових установ, і для самих українців, які почуваються покинутими світом після розчарувань Помаранчевої революції.

На його думку, якщо вибори пройдуть справедливо та чесно і в Україні перестануть придушувати незалежні та критичні голоси, країна зможе повернутися до світового співтовариства, знову стати мостом між Західною Європою і Росією.

Тим часом російське інтернет-видання «Лента.Ру» знайомить своїх читачів із реаліями в українській колонії, де відбуває трудову повинність колишній міністр внутрішніх справ України, опозиційний політик Юрій Луценко. До Менської колонії його етапували 31 серпня, і тут він, зокрема, шиє рукавиці, пише інтернет-газета з посиланням на дружину екс-глави МВС Ірину Луценко.

Дружина Луценка також заявила, що її чоловік не отримує у в’язниці необхідного лікування. Вона стверджує, що у чоловіка гепатит, яким він нібито заразився при переливанні крові у СІЗО. У пенітенціарній службі, в свою чергу, заявили, що кров йому в слідчому ізоляторі ніхто не переливав, і що гепатиту у колишнього чиновника не виявили.
  • Зображення 16x9

    Марія Щур

    В ефірі Радіо Свобода, як Марія Щур, із 1995 року. Кореспондент, ведуча, автор програми «Європа на зв’язку». Випускниця КДУ за фахом іноземна філологія та Центрально-Європейського університету в Празі, економіст. Стажувалася в Reuters і Financial Times у Лондоні, Франкфурті та Брюсселі. Вела тренінги для регіональних журналістів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG