Доступність посилання

ТОП новини

Канада закриває посольство в Ірані і видворяє іранських дипломатів через Сирію


Канада оголосила в п’ятницю, що закриває своє посольство в Ірані і видворяє іранських дипломатів, які працюють у Канаді, на протест проти того, що, як заявило канадське Міністерство закордонних справ, «іранський режим надає дедалі більшу військову допомогу» сирійській владі президента Башара аль-Асада.

У заяві також пригадано, що Іран «відмовляється виконувати резолюції ООН, що стосуються його ядерної програми, і постійно заявляє погрози існуванню Ізраїлю», а також «є одним із найгірших у світі порушників прав людини».

За повідомленням МЗС Канади, дипломати з Ірану мають п’ять днів, щоб залишити країну.

Тим часом у Сирії державне телебачення повідомило вже про другий за п’ятницю вибух у столиці Дамаску, що стався між будівлями міністерств інформації і юстиції. Про його наслідки ще не повідомляли.

Перед цим повідомили про вибух у Дамаску біля однієї з мечетей, унаслідок якого загинули п’ятеро охоронців і поранені ще кілька людей. За цим повідомленням, вибухнув замінований мотоцикл у час, коли вірні виходили з мечеті після головних п’ятничних молитов тижня.

Тим часом сирійська опозиція, базована в Лондоні, повідомила в п’ятницю, що мешканці двох містечок на околиці Дамаска знайшли в четвер загалом 45 неупізнаних тіл, серед яких жіночі й дитячі, і звинуватила владу президента Башара аль-Асада в «новій різанині».
XS
SM
MD
LG