Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську День міста святкують фестивалями та ярмарками просто неба (ФОТО)


День міста
День міста
Дніпропетровськ у суботу святкує День міста десятками фестивалів та виставок просто неба, у яких, за даними організаторів, задіяні понад 15 тисяч артистів, музикантів та майстрів народних промислів.

У суботу центральну частину міста перетворили на пішохідну зону. На відміну від інших років, чимало людей прийшли на заходи у вишиванках. На центральному проспекті міста просто неба відкрили всеукраїнський арт-фестиваль «Прописка у мистецькому кварталі», у якому беруть участь понад 240 учасників: художники, дизайнери, майстри народного мистецтва та петриківського розпису, фотохудожники, фольклорні колективи, поети, кіномитці. Народні майстри не тільки показують свої витвори з кераміки та дерева, соломки та лози, тканини та ниток, а й дають майстер-класи.

У центральному парку розпочалось свято морозива й меду. На нього, зокрема, зібрались десятки бджолярів, вони частують гостей медом різних сортів і розказують про цілющі властивості продуктів бджолярства.


На інших виставкових і концентр них майданчиках просто неба в суботу проходять паради оркестрів та концерти класичної музики, фестиваль вуличних театрів «Театральна Набережна», театралізований дитячий парад, майстер-класи танцювальних шкіл, виставка найкращих сортів винограду та яблук, фестиваль художнього різьблення по овочам і фруктам, спортивні змагання тощо.

Співробітники планетарію розгорнули виставку телескопів та інших астрономічних приладів: увсі охочі можуть поспостерігати за Сонцем та сонячними плямами.

В місті, за офіційними даними, працює безпрецедентна кількість правоохоронців – майже 2 тисячі, вулиці патрулюють міліціонери на конях та електромобіля. Святкування має завершитись ввечері феєрверком над акваторією Дніпра.

Цими вихідними Дніпропетровськ відзначає 236-річчя. Однак історики досі не дійшли спільної думки щодо віку міста. За даними дослідників, існує щонайменше десять різних підходів до датування.
XS
SM
MD
LG