Доступність посилання

ТОП новини

Ув’язнення Тимошенко – це проблема – генсекретар Ради Європи


Турбйорн Яґланд
Турбйорн Яґланд
Відповідальність колишнього прем’єра Юлії Тимошенко за підписані з Росією газові угоди в Україні мали б з’ясувати політичними методами, натомість її ув’язнення викликає у Європі чимало запитань. Про це в Києві заявив генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланд.

«Я визнаю, що ув’язнення одного з лідерів опозиції – це проблема. Ставити під сумнів доцільність підписання газової угоди було би добре у межах українського парламенту, віддавши її на розсуд виборців. Відтак, для України надзвичайно важливо провести вибори чесно, справедливо і прозоро», – зазначив він.

Як наголосив Яґланд, нещодавно Україна ухвалила новий Кримінально-процесуальний кодекс, де українська сторона врахувала майже всі рекомендації Європи, «отже, продуктивний діалог можливий». «Натомість, мені дуже шкода, що згадані статті (мова йде про статті 364 і 365 – ред.) досі фігурують в українському Кримінальному кодексі. Саме ці дві статті дозволили ув’язнити колишнього прем’єра Юлію Тимошенко, яку було засуджено за кримінальною справою, відкритою внаслідок політичного рішення», – додав він.

Яґланд перебуває у Києві для обговоренні стану виконання Плану дій Ради Європи для України на найближчі два роки.
XS
SM
MD
LG