Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура може вплинути на формування у Раді лояльної до влади більшості – Олійник


Святослав Олійник
Святослав Олійник
Генеральна прокуратура може стати одним із інструментів формування лояльної до влади парламентської більшості в парламенті наступного скликання. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив позафракційний народний депутат Святослав Олійник.

За його словами, депутати-мажоритарними, які складуть половину майбутнього парламенту, здебільшого дуже вразливі до прокурорського тиску. «Це один із неполітичних, але дуже дієвих способів організації потрібного голосування. На депутата можуть вплинути шляхом впливу на його оточення. У парламент іде дуже багато людей небідних і вразливих», – вважає Святослав Олійник.

Щоб протидіяти такому тискові, колишній Генпрокурор, а нині депутат-регіонал Святослав Піскун радить народним депутатам формувати депутатські групи. «У влади є два шляхи побудувати більшість. Або це домовленості про вступ до однієї чи іншої фракції, що входять до складу більшості, або це тиск на депутата. На одинака можна знайти управу. Як засіб боротьби із цим я бачу, що депутати-мажоритарники повинні об’єднуватися у групи», – зазначив Святослав Піскун в ефірі Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG