Доступність посилання

ТОП новини

Одного з затриманих у Дніпродзержинську депутатів підозрюють у причетності до вбивства


Один із затриманих у Дніпродзержинську депутатів міської ради підозрюється у причетності до вбивства. Про це повідомив начальник відділу УБОЗ обласної міліції Артем Галючик.

«Один із затриманих депутатів Дніпродзержинської міськради був співробітником органів внутрішніх справ і був звільнений зі служби. Що стосується вбивства, яке мало місце в 1995 році, і причетності до нього одного з затриманих депутатів Дніпродзержинської міськради, то ці матеріали вивчаються прокуратурою. Саме прокуратура дасть їм правову оцінку», – сказав він.

У міліції також повідомили, що затримані депутати перебувають в Дніпропетровському ізоляторі тимчасового утримання. Згідно з санкцією статті, їм загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Тим часом «Наша Україна», членами якої, як стало відомо, є обидва затримані депутати, заявляє про політичне підґрунтя арешту. «Справа містить ознаки політичного замовлення. По-перше, з огляду на термін давності – за даними з міліції, інцидент стався понад три роки тому. По-друге, викликає здивування те, що при обшуку й затриманні депутатів було застосовано спецназ. Це наштовхує на підозри, що це не просто карна справа, а свідомий пошук приводів заблокувати виборчу кампанію опозиції», – заявив Радіо Свобода речник обласної організації партії Валентин Єрмоленко.

За даними Єрмоленка, наразі юристи політичної сили працюють, щоб «захищати однопартійців всіма законними методами».

Двох депутатів від «Нашої України», один із яких також є кандидатом у народні депутати, арештували за підозрою у хуліганстві. Події, у причетності до яких підозрюють дніпродзержинських політиків, мали місце у 2009 році.
XS
SM
MD
LG