Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна спільнота припиняє нагляд за Косовом


Члени Сил безпеки Косова готуються до прибуття на церемонію міжнародних гостей на летовищі Приштини 10 вересня 2012 року
Члени Сил безпеки Косова готуються до прибуття на церемонію міжнародних гостей на летовищі Приштини 10 вересня 2012 року
Міжнародна керівна група у справах Косова офіційно закрила сьогодні Міжнародний цивільний офіс у Приштині, метою якого було здійснювати міжнародний нагляд за діями самопроголошеної держави в перші роки її існування.

Таким чином, для Косова закінчився понад чотирирічний період «незалежності під наглядом», що тривав від часу одностороннього проголошення незалежності від Сербії в лютому 2008 року.

Закриття офісу, узгоджене міжнародною спільнотою на початку липня, стало можливе по тому, як наприкінці минулого тижня Косово внесло належні зміни до своєї Конституції.

Водночас у Косові далі залишаються багатонаціональні миротворчі Косовські сили (KFOR) і Місія ЄС із верховенства права в Косові (EULEX Kosovo).

Також далі діє Місія ООН у Косові, створена ще 1999 року як міжнародна адміністрація тоді ще сербського краю, хоча після створення згаданої Місії ЄС її роль звелася до формальної – рішення ООН закрити цю місію блокує Росія.
XS
SM
MD
LG