Доступність посилання

ТОП новини

Україна хоче бути спостерігачем у Євразійській економічній комісії – Азаров


Микола Азаров, архівне фото
Микола Азаров, архівне фото
Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив у понеділок, що Україна хотіла б брати участь у роботі Євразійської економічної комісії Росії, Казахстану і Білорусі, і запропонував голові колегії ЄЕК Вікторові Христенку розглянути це питання.

За словами Азарова, Україна хотіла б акредитувати при цьому органі свого постійного представника-спостерігача, який працював би у посольстві України в Росії.

Христенко, зі свого боку, пообіцяв розглянути це питання.

Також у понеділок Азаров і Христенко підписали в Києві меморандуми про співпрацю України і ЄЕК про торговельно-економічну співпрацю і про співпрацю в галузі технічного регулювання.

За словами українського прем’єра, підписання цих двох меморандумів знизить ризики у взаємній торгівлі, запровадить чіткі правила гри в торговельно-економічних відносинах між Україною та країнами Митного союзу СНД. За його словами, дотримання чітких технічних регламентів, передбачених у цих документах, унеможливить запровадження низки неконкурентних заходів обмеження у взаємній торгівлі.

Останнім часом, зокрема, Росія забороняла імпорт сирів низки українських підприємств, стверджуючи, що вони не відповідають російським технічним регламентам.

Євразійська економічна комісія є постійним наднаціональним регулювальним органом Митного союзу і Єдиного економічного простору у складі Росії, Казахстану і Білорусі, до яких Росія бажала б долучити й Україну.
XS
SM
MD
LG