Доступність посилання

ТОП новини

Різкого знецінення гривні не буде (огляд преси)


Київ – Сьогодні в Україні дуже небезпечно змагатися за звання народного депутата, якщо ви не вписуєтеся у плани правлячої партії, переконує експерт газети «День». Проте проблеми з безпекою – це не ноу-хау нинішніх виборів. Це, як згадує видання, було буденним явищем для всіх попередніх перегонів в Україні. Відсутність же адекватної реакції з боку правоохоронних органів лише помножували протизаконні випадки. Зазвичай вони були пов’язані, як і сьогодні, з боротьбою влади проти опозиції та всіх небажаних. Особливо за часів правління Кучми. За час його десятилітньої каденції подібні правила, а точніше антиправила, розповсюдилися й укоренилися аж донині, переконує газета «День» у статі «Бої немісцевого значення».

У країні почався черговий сеанс небувалої щедрості від кандидатів у народні депутати. Вони наввипередки задаровують виборців всілякими подарунками, при цьому не вельми змагаючись в оригінальності. Як пише газета «Сегодня», гречка і масло нині не в моді у політиків, значно популярніші подарунки з портретами та іменами кандидатів. Однак експерти видання переконують, що такі подарунки не принесуть кандидатам бажаного результату.

Фінансисти продовжують обговорювати причини та наслідки нещодавнього різкого стрибка курсу долара. Журналісти газети «Факти» вирішили з’ясувати – це був випадковий інцидент, спричинений збігом обставин, чи ж тенденцією до ослаблення гривні. Експерти видання переконані, що очікування девальвації гривні підштовхує людей до купівлі долара, однак підстав для різкого знецінення гривні немає.

Вісімдесят років тому харківські вчені вперше в СРСР розщепили атомне ядро штучно прискореними протонами. Ця подія радикально змінила країну, піднявши її до рівня світових лідерів. Власне, сучасний рівень технічного прогресу – прямий результат проникнення фізиків-новаторів до першооснов невидимої матерії. Про це стверджує газета «Україна молода» у публікації «Ядерний старт».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG