Доступність посилання

ТОП новини

Хорошковський: Україна має звернути увагу на ринки Азії, Африки та Південної Америки


Україна у своєму експорті має звернути увагу на ринки країн Азії, Африки та Південної Америки. Про це перший віце-прем’єр Валерій Хорошковський заявив сьогодні у Дніпропетровську.

За його словами, якщо у першому півріччі минулого року питома вага країн ЄС та СНД в загальному обсязі експорту України складала 65,7%, то цього року через кризу в Євросоюзі цей показник зменшився майже на 5%.

«Наша економіка є дуже вразливою до таких змін. Ми повинні не тільки не втратити ринки, на яких давно присутні, а й закріпитись на нових, перспективних. Нам необхідно звернути увагу на ринки Азії, Південної Америки, Африки, що динамічно розвиваються», – сказав Хорошковський.

Він зазначив, що держава має створити експортерам такі умови, за яких вони могли б конкурувати на світовому ринку, і що досі цього не зроблено.

«В Україні досі не створена система державної підтримки експортної діяльності, яка діє в країнах із розвинутою економікою», – констатував Хорошковський, додавши, що діяльність міжвідомчих урядових комісій з питань економічної співпраці наразі «далека від задовільного стану», вони працюють «від засідання до засідання», не ведучи постійної роботи.

Доповідь Валерія Хопрошковського щодо стану справ в економіці України тривала понад 20 хвилин, водночас на початку засідання він не зміг відповісти на запитання Президента Віктора Януковича про розмір прожиткового мінімуму в країні.
XS
SM
MD
LG