Доступність посилання

ТОП новини

Міністр оборони Ємену зазнав чергового замаху


Міністр оборони Ємену зазнав сьогодні замаху на нього у столиці країни Сані, але не потерпів, та вибух, спрямований проти автоколони з ним, за повідомленнями, вбив до 13 людей – до восьми охоронців і п’яти цивільних перехожих.

Вибух замінованого авта на шляху автоколони міністра, генерал-майора Мухаммада Насира Ахмада, стався, коли він від’їжджав із офісу прем’єр-міністра Ємену після наради уряду.

Це був уже четвертий замах на міністра оборони від часу формування нинішнього уряду Ємену в грудні минулого року.

Відповідальності за нього наразі ніхто на себе ще не взяв, але терористична мережа «Аль-Каїда» має з Мухаммадом Насиром Ахмадом свої порахунки через те, що міністр провадить енергійну воєнну кампанію, яка за підтримки США вибила ісламістів зі значної частини їхніх позицій на півдні і в інших регіонах Ємену.

Учора Міністерство оборони Ємену повідомило про загибель другої особи в керівництві єменського підрозділу «Аль-Каїди» Саїда аш-Шегрі і ще шістьох бойовиків унаслідок бойової операції у віддаленому регіоні на сході країни. Відомо, що раніше проти бойовиків «Аль-Каїди» в Ємені завдавали ударів безпілотні літаки США, але подробиці смерті Саїда аш-Шегрі наразі не відомі.
XS
SM
MD
LG