Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарна служба не пустила до Тимошенко главу МЗС Швеції


Керівництво Державної пенітенціарної служби України відмовило в зустрічі із засудженою Юлією Тимошенко міністру закордонних справ Швеції Карлу Більдту, послу Швеції в Україні Стефану Гуллгрену та колишньому президенту Європарламенту Єжи Бузеку. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті відомства.

У пенітенціарній службі зазначили, що під час перебування у харківській Центральній клінічній лікарні «Укрзалізниці» колишній прем’єр неодноразово мала зустрічі з представниками Європейського парламенту, дипломатичних місій міжнародних інституцій та політичними діячами. «Зокрема, з 9 травня по 12 вересня вона провела близько 60 зустрічей зі сторонніми особами, у тому числі з представниками міжнародної спільноти», – йдеться у повідомленні прес-служби.

У відомстві наголошують, що, «відповідно до рекомендацій німецьких лікарів клініки «Шаріте», така значна кількість зустрічей негативно впливає на процес реабілітації засудженої, у зв’язку з чим лікарі рекомендували максимально обмежити кількість зустрічей з пацієнткою на час її перебування у стаціонарному закладі і зосередитись саме на реабілітаційному процесі».

Тим часом міністр закордонних справ Швеції у своєму мікроблозі на Twitter виклав фото, на якому він стоїть поруч із колишнім міністром з міжнародного співробітництва Швеції Гуніллою Карлссон та дочкою Юлії Тимошенко Євгенією. Підпис під фото: «Щойно зустрів Євгенію Тимошенко, яка з Гуніллою Карлссон обговорювала тривожну ситуацію в Україні».
XS
SM
MD
LG