Доступність посилання

ТОП новини

Україна запроваджує утилізаційний збір на російські автомобілі й автобуси


Юридичні та фізичні особи, які імпортують для вільного обігу транспортні засоби та кузови для них походженням із Російської Федерації, зобов’язані самостійно забезпечити подальшу заготівлю та утилізацію відходів або укласти договір із відповідними підприємствами з урахуванням затверджених урядом граничних цін.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів від 3 вересня, оприлюдненою у середу, для легкових автомобілів з об’ємом двигуна від 1000 до 2000 кубічних сантиметрів така ціна становить 7,37 тисячі гривень, від 2000 до 3000 кубічних сантиметрів – 14,08 тисячі гривень. Для легкових автомобілів від 3000 до 3500 кубічних сантиметрів ціна зросте до 19,085 тисячі гривень, понад 3500 кубічних сантиметрів – 30,25 тисячі гривень.

При цьому ставка збільшується, якщо з моменту складання автомобілів минуло понад три роки.

Із вересня Росія запровадила утилізаційний збір на колісні транспортні засоби, що постачаються в країну, зокрема й із України.

Керівництво України намагалося домовитися з російською стороною, щоб на автомобілі українського виробництва ці норми не поширювалися. Пізніше прем’єр Микола Азаров заявив, що Україна запровадить відповідні до цього рішення заходи.

Раніше висловлювалися припущення, що запровадження утилізаційного збору призведе до подорожчання російських автомобілів на українському ринку в середньому на тисячу доларів.
XS
SM
MD
LG