Доступність посилання

ТОП новини

Кремль виставив ультиматум Банковій? (Огляд преси)


Київ – В українсько-російських відносинах чергова пауза. Після зустрічі Віктора Януковича і Володимира Путіна в Сочі не було жодних коментарів про її підсумки, і цей інформаційний вакуум заповнили чутки. Днями, як інформує газета «Сегодня», з’явилася ще одна, а саме: нібито під час цієї зустрічі російський президент поставив українському ультиматум: або Київ упродовж двох місяців погоджується вступити до Митного союзу, або Україну чекає серйозне погіршення відносиніз Росією. Офіційно ні Банкова, ні Кремль ці чутки не прокоментували. Стаття називається «Банкова і Кремль: пауза до виборів».

В української міліції – новий бунт. Вперше за час свого існування війну своєму начальству оголосила еліта міліції – бійці підрозділу «Беркут». Бійці говорять, що їх настільки дістали побори командирів, що довелося звертатися за допомогою до прокуратури. Докладніше про це розповідає газета «Сегодня» у матеріалі «У «Беркуті» бунт рядів. Через побори».

Для України подолання корупції й організованої злочинності є однією із найактуальніших проблем, а досвід Грузії вселяє надію, що при наявності політичної волі і правильному підході ці питання можна розв’язати і в Україні. Однак, як стверджує дописувач газети «День», в нинішнього керівництва держави немає ніякого бажання боротися з цими явищами, а ті окремі працівники правоохоронних органів і судді, які керуються законом, а не вказівкою зверху, довго не затримуються на своїх посадах, їх зазвичай або звільняють, або садять у тюрму, або вбивають. Конкретніше йдеться в статті «Чи будуть восени сюрпризи?».

Процедура оформлення спадщини в Україні віднедавна суттєво змінилася: при оформленні спадку на квартиру чи будинок померлого родича – баби чи діда, тітки чи дядька, сестри чи брата – спадкоємцям доведеться не лише набратися терпіння, щоб розібратися у нормативній плутанині, а й збирати чималі гроші. Бо податок доведеться сплатити вже не з інвентаризаційної вартості житла, а з ринкової. І може таке статись, що оцінка старого автомобіля чи будинку може бути вищою, ніж їх можна продати. Докладніше про це розповідає газета «Голос України» у статті «Спадщина стає золотою».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG