Доступність посилання

ТОП новини

Офіс – у виставі Черкаського театру (ФОТО, ВІДЕО)


«Безхребетність» від Черкаського театру
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:17 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

«Безхребетність» від Черкаського театру

Черкаси – 13 вересня у Черкасах покажуть «психологічний фарс із офісного життя». Саме так у театрі імені Шевченка охарактеризували виставу за п’єсою німецького драматурга Інгрід Лаузунд «Безхребетність». П’ятеро акторів театру спробують втілити типажі офісних працівників.

Постановниця вистави «Безхребетність» у Черкаському академічному музично-драматичному театрі імені Шевченка Наталія Неміровська, для якої це є режисерський дебют, називає спектакль «памфлетом офісного життя».

«П’єса досить ігрова. Вона передбачає багато дій, багато безслів’я. Ми спробували деякі сцени відтворити у танці. Тобто, танець, заснований на побутових діях, але у ритмі і зі словами. Взагалі за цією п’єсою можна і щось таке похмуре поставити, тому що у ній багато чорного гумору. Але ми намагалися створити щось таке легке, живе», – каже Наталія Неміровська.

Мінімалізм у «Безхребетності»

Репетиції вистави трупа театру здійснювала протягом двох місяців. Як розповів Радіо Свобода художник-сценограф Володимир Купянський, за цей час сценографію змінювали кілька разів.

«Сценографія відповідає і сценічному мистецтву сучасного театру, і сучасній дійсності. Хотілося передати відчуття не затишку і комфорту чи якогось домашнього простору – насправді у такій виставі він не може існувати. Тут усе досить мінімалістично, жорстко, психологічно. Сподіваємося, що це прозвучить і глядач це сприйме», – зауважив художник-сценограф.

Нестандартна вистава

Провідна актриса Черкаського театру Ірина Чваркова у новій виставі перевтілиться в офісну працівницю Шмітт. Актриса зізнається: офісних співробітників грає вперше, однак роль такої вольової жінки дуже споріднена з її характером. Саму ж виставу Ірина вважає нестандартною.

«Коли прочитала п’єсу, вона мені сподобалася. Але як прочитати, то так. А як її ставити на сцені – я собі не уявляла. Думала, що буде зовсім нецікаво. Але з режисером дуже легко працювати. В цьому плані мені дуже подобається. А що вийшло взагалі – мені важко сказати. Ми ж постійно на сцені, тому з боку себе не бачимо. Останнє слово – за глядачем», – переконана Ірина Чваркова.

Постановка вистави «Безхребетність» у Черкасах відбувається у межах проекту Гете-Інститут в Україні – «Нова драматургія». Вдруге німецькі п’єси у межах проекту ставлять у Черкаському театрі. Першу виставу «Дощ у Нойкьольні» за п’єсою Пауля Бродовськи театр презентував наприкінці минулого театрального сезону.

  • Зображення 16x9

    Дар’я Бунякіна

    Співпрацює із Радіо Свобода з 2010 року. Народилася у Черкасах. Закінчила Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького за спеціальністю «Журналістика». Має досвід роботи в газетній та телевізійній журналістиці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG