Доступність посилання

ТОП новини

Рішення щодо російської мови не потребуватиме «жодної гривні» – міськрада Дніпропетровська


Реалізація рішення Дніпропетровської міської ради щодо статусу регіональної для російської мови не потребуватиме жодної гривні бюджетних грошей. Про це сьогодні заявив голова бюджетної комісії міськради, депутат від Партії регіонів Євген Морозенко.

«Я офіційно заявляю, що звинувачення в якихось міфічних витратах на ухвалення цього рішення абсолютно необґрунтовані, жодної гривні бюджетних грошей реалізація не потребує», – зазначив Євген Морозенко.

Він додав, що сесії міської ради відбувалися як українською, так і російською мовами, так само звернення громадян приймали двома мовами, і депутати «просто закріпили практику, яка існувала».

Водночас радник голови всеукраїнського об’єднання «Свобода» Андрій Денисенко у четвер висловив впевненість у тому, що «більше половини депутатів проголосували за це рішення, розуміючи його неспроможність і те, що його ніхто виконувати не буде».

«До цього часу нас переконували, що права російськомовного населення на південному сході України утискаються, що статус єдиної державної мови української не дозволяє російськомовним, росіянам почувати себе в Україні повноцінними громадянами. А тут виявляється, що нічого не змінюється. Виникає запитання: для чого була піднята мовна тема напередодні виборів?» – сказав Денисенко.
XS
SM
MD
LG