Доступність посилання

ТОП новини

Більшого абсурду, ніж радіація в лікарні, я ще не чув – головлікар про заяву Тимошенко


Михайло Афанасьєв (л), архівне фото
Михайло Афанасьєв (л), архівне фото
Головний лікар Центральної клінічної лікарні № 5 «Укрзалізниці» в Харкові Михайло Афанасьєв назвав у четвер абсурдними заяви колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, яка проходить у клініці курс лікування, про нібито перевищення норми радіації в палаті.

«Я навіть не знаю, як я маю це коментувати. Більшого абсурду, ніж перевищена норма радіації в палаті та лікарні, де перебувають пацієнти, де постійно працюють медичні працівники, я у своєму житті ще не чув», – сказав він, як його цитує агентство «Інтерфакс-Україна».

Афанасьєв пояснив, що, як і в будь-якому іншому стаціонарному медичному закладі, в ЦКЛ № 5 систематично проводить перевірки Державна санітарна епідеміологічна служба (СЕС), зокрема, і щодо рівня радіоактивного випромінювання. «За мою практику я не пам'ятаю жодного випадку, коли щось було б не так», – наголосив він.

Головлікар також заявив, що не дозволить зганьбити та дискредитувати добре ім’я клініки «Укрзалізниці», і з цією метою він готовий запросити і співробітників МНС, і співробітників СЕС для проведення відповідних перевірок і досліджень.

«За той час, поки в нас на реабілітації перебуває пацієнтка Тимошенко, лікарня неодноразово була втягнута в різні політичні провокації, отже, це лише чергова спроба влаштувати політичну виставу», – додав Афанасьєв.

У четвер прес-служба партії «Батьківщина», лідером якої є Тимошенко, оприлюднювала її заяву, що дозиметри, які в неї вилучили під час перевірки в палаті, чотири рази показували суттєве перевищення норми накопиченої радіації.
XS
SM
MD
LG