Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку проводять Дні Львова


Донецьк – У Донецьку сьогодні та завтра пройдуть дні Львова. У програмі – зустріч зі студентами, представниками туристичних агенцій, презентації книжок, виступи Львівського театру «Воскресіння» та струнного квартету Львівської філармонії. У центрі Донецька також пропонуватимуть покуштувати львівського шоколаду, морозива, відвідати майстер-класи львівських танцюристів.

Перш за все, про Львів розкажуть донецьким студентам. В одному з вищих навчальних закладів міста пройде лекція на тему «Львів – культурна столиця». А донеччанка, аспірантка Львівського національного університету імені Франка Валерія Дубова ставиться до Львова, як до рідного міста і їздить туди не лише на навчання, а й у відпустку. Ось і зараз вона відправилася трохи відпочити та відвідати Форум видавців.

«Це дуже приємне, як на мене, місто, і з точки зору архітектури, і з точки зору культурних якихось задоволень. Ну, і люди, як на мене, трошки особливі, бо вони розуміють, що це місто туристичне, тому вони достатньо відкриті, достатньо щирі у своєму спілкуванні з приїжджими. Саме тому, я думаю, що це туристична столиця нашої України. Якщо виходити з того, що квитки на львівський поїзд не купити вже за півтора тижні, то в принципі, я думаю, що це популярно. Я думаю, нікого не лякають ці всі політичні міфи і все решта», – вважає Валерія Дубова.

Протягом двох днів у парку Щербакова у Донецьку можна буде поласувати солодощами від львівських виробників шоколаду, морозива. Також там можна буде отримати безкоштовну ексклюзивну листівку «Зустрінемось у Львові». Донецьким школярам львів’яни подарують книжки із міста Лева. У п’ятницю ж запланована зустріч представників львівського туристичного бізнесу із донецькими туристичними операторами, профспілками, де йтиметься про спільні проекти двох міст у цій сфері.

«Там є, що подивитися, є, чому навчитися»

Важливість Львова відзначає туристичний агент із Донецька Віктор Анісімов. «У першу чергу, Львів сам по собі цікавий напрямок. Тому що, з одного боку, це частина Європи. А, по-друге, це дійсно брама, через яку доводиться виїжджати в саму Європу, як в ближню, так і в дальню. Мені б дуже хотілося налагодити цей напрямок, якщо казати з точки зору внутрішнього туризму. Щоб наші мешканці просто їхали до Львова на вихідні – тур вихідного дня. Там є, що подивитися, є, чому навчитися», – впевнений Віктор Анісімов. Він також додав, що Львів – мабуть, єдине місто в Україні, яке належним чином дбає про велосипедистів, а отже цим привілеєм треба користуватися під час реклами Львова в інших містах.

Цього року у Донецьку відкрилася кав'ярня, де продають шоколад, виготовлений вручну. Вона користується чималою популярністю серед донеччан та майже завжди вщент заповнена.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG