Доступність посилання

ТОП новини

Необхідно допомагати людям у їхній боротьбі за демократію – єврокомісар


Комісар Європейського Союзу з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Філе вважає за необхідне допомагати людям, які протестують, щоб просувати ідеї рівності і захищати її в своїй країні.

Таку думку він висловив, виступаючи в дискусії про майбутнє глобальне світове облаштування і безпеку на Дев’ятій Ялтинській щорічній зустрічі (YES).

За словами Філе, цінності відіграють все більшу роль у світовій політиці і визначають дії країн у набагато більшому ступені, ніж раніше. «Від думки, що до інтересів і цінностей ставляться як до різнополюсних речей у політиці, треба позбавлятися», – наголосив єврокомісар. На його думку, необхідно допомагати людям, які протестують, щоб просувати ідеї рівності і захищати її в своїй країні.

За словами Штефана Філе, раніше існувала велика відмінність у стані громадянського суспільства між розвиненими країнами і країнами, що розвиваються. В останніх розвиток громадянського суспільства проходив поволі, а громадські інститути не можна було назвати сильними. Але сьогодні картина змінюється, і ця відмінність «йде у минуле».

Дев’ята Ялтинська щорічна зустріч «Україна і світ: долаючи завтрашні виклики разом» проходить із 13-го по 16 вересня 2012 року у Лівадійському палаці Ялти. Більш як 200 провідних представників політичних, ділових і громадських кіл з понад 20 країн світу обговорять основні глобальні виклики і їх вплив на Європу, Україну і світ.
XS
SM
MD
LG