Доступність посилання

ТОП новини

У відносинах Києва і Брюсселя немає місця паузі й компромісам у цінностях – чільники ЄС


У відносинах Києва та Брюсселя немає місця ні паузі, ні компромісам у питаннях цінностей. Легітимність результатів майбутніх парламентських виборів залежатиме від їх відповідності високим міжнародним стандартам.

Таку заяву після зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем зробили міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, голова комітету Європейського парламенту в закордонних справах Елмар Брок і європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Філе.

«Коли ми зустрічалися з Президентом Януковичем рік тому, ми фокусувалися на відносинах України та ЄС і перешкодах, які стояли на шляху для того, щоб повною мірою скористатися величезним потенціалом наших відносин. На зустрічі сьогодні ми відзначили таке: у відносинах України та ЄС не повинно бути місця для паузи й компромісу в питанні цінностей», – мовиться у заяві.

Представники ЄС наполягають на тому, що проблема виборчого правосуддя має бути вирішена для того, щоб «просуватися вперед до нового рівня відносин за допомогою угоди про асоціацію».

«Нам шкода, що наслідки нинішньої ситуації в результаті судів, які не поважали міжнародних стандартів справедливості, прозорості та незалежності процесу, будуть перешкодою для участі двох важливих лідерів опозиції в майбутніх парламентських виборах», – наголошують європолітики.

Вони також заявили, що легітимність майбутнього парламенту залежатиме від проведення виборів, які мають бути вільними й справедливими відповідно до високих міжнародних стандартів. «У цьому контексті ми наголосили на важливості свободи засобів масової інформації», – повідомляють Більдт, Філе і Брок.
XS
SM
MD
LG