Доступність посилання

ТОП новини

Політика Василя Даниліва два місяці тримають за ґратами без слідчих дій – мати


Мати заарештованого у липні бізнесмена і політичного діяча Василя Даниліва повідомила Радіо Свобода, що за два місяці тримання її сина у СІЗО з ним «не проводилося жодних слідчих дій».

Про це Олена Данилів дізналася від адвоката під час судового засідання 13 вересня, на якому суд задовольнив клопотання слідчого й залишив Даниліва під вартою.

Також вона розповіла Радіо Свобода, що попри звернення до Генерального прокурора , слідчих органів та Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської – їй так і не дозволили зустрітися з сином й передати йому речі, їжу та ліки.

Також Олені Данилів невідомі причини, через які її сина перевезли спочатку зі столичного Лук’янівського СІЗО до Кривого Рогу, а тепер збираються перевезти до Харкова.

Матір Василя Даниліва переконана, що справу проти її сина «сфабрикували з політичних мотивів». Вона наголошує, що її син відомий в Україні та за її межами бізнесмен і благодійник.

Василю Даниліву інкримінують організацію замаху на вбивство колишнього віце-президента «Родовід-банку» і співзасновника банку «Союз» Сергія Дядечка. Сам Дядечко не постраждав, тяжко поранено випадкового свідка.

Данилів разом із українським біженцем у Чехії, колишнім міністром економіки України Богданом Данилишиним є співзасновником громадської організації «Українська європейська перспектива», що «об'єднує українців усього світу, які підтримують прозахідний курс розвитку України». На момент арешту Василь Данилів був начальником Центрального виборчого штабу Соціалістичної партії України.
XS
SM
MD
LG