Доступність посилання

ТОП новини

В ООН укладають новий список підозрюваних у воєнних злочинах у Сирії


Паулу Сержіу Піньєйру доповідає про звіт своєї комісії в Раді з прав людини ООН, 17 вересня 2012 року
Паулу Сержіу Піньєйру доповідає про звіт своєї комісії в Раді з прав людини ООН, 17 вересня 2012 року
Міжнародна комісія розслідування подій у Сирії, яку створила Рада з прав людини ООН, повідомила сьогодні, що уклала новий перелік осіб і органів, підозрюваних у скоєнні воєнних злочинів у Сирії.

Сам цей список, що є оновленим варіантом попереднього, підготованого в лютому, як і подробиці зібраних комісією даних, нині не оприлюднюють.

Як мовиться у звіті комісії, поданому в Женеві, в Сирії зростає число серйозних порушень прав людини. Автори звіту закликали Раду безпеки ООН передати становище в Сирії на розгляд Міжнародного кримінального суду.

Як заявив голова комісії, дипломат із Бразилії Паулу Сержіу Піньєйру, сирійські урядові війська і союзні ним місцеві ополчення вчиняють воєнні злочини, серед яких убивства цивільних і тортури, як виглядає, на здійснення державної політики.

Водночас звіт підтвердив і наявність у Сирії ісламістських збройних угруповань, із яких одні приєднуються до противладних повстанців, інші ж діють самостійно. При цьому ісламісти, як правило, впливають на повстанців і радикалізують їх, додав Піньєйру.
XS
SM
MD
LG