Доступність посилання

ТОП новини

У Генпрокуратури може не бути доказів причетності Тимошенко до вбивства Щербаня – адвокат


Докази причетності Юлії Тимошенко до грошей, якими платили за замовлення вбивства Євгена Щербаня, про які кажуть у Генпрокуратурі, можуть бути вигадкою. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав Дмитро Поїзд – адвокат Вадима Болотських, одного з виконавців вбивства Щербаня.

«Прокурори ніколи не розголошують даних досудового слідства, якщо ці дані реальні. Якщо ні, то вони починають зловживати засобами масової інформації і викладати у них свою позицію. У Юлії Тимошенко таких можливостей нема. Відтак немає рівності у змаганні. Можна говорити про неї все, що заманеться, але доказів немає», – зазначив він.

За словами адвоката, досі він не бачив оригіналу чеків чи інших документів, які підтверджували б переказ Юлією Тимошенко плати за вбивство Щербаня, доступними були лише копії.

Сьогодні стало відомо, що захист Юлії Тимошенко подав позов до лондонського суду на першого заступника Генпрокурора Рената Кузьміна, в якому вимагає спростувати інформацію, оприлюдненому в одному з інтерв’ю.

Тоді Кузьмін зокрема заявив, що Генпрокуратура перевіряє інформацію про причетність Юлії Тимошенко до фінансування вбивства Євгена Щербаня, а також про те, що проти Тимошенко порушили і розслідували близько десятка кримінальних справ і що всі ці справи завершено.

Як наголосив захист Тимошенко, обґрунтовуючи позов, заступник Генпрокурора тоді перебільшив кількість справ, порушених щодо Тимошенко, а на момент інтерв’ю досудове слідство у трьох кримінальних справах іще не було завершено.
XS
SM
MD
LG