Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні сили в Афганістані розслідують нову загибель цивільних


У лікарні міста Міхтарлам провінції Лагман лежать жінки, поранені в тому ударі, який убив вісім їхніх колег, 16 вересня 2012 року
У лікарні міста Міхтарлам провінції Лагман лежать жінки, поранені в тому ударі, який убив вісім їхніх колег, 16 вересня 2012 року
Міжнародні сили сприяння безпеці в Афганістані заявили сьогодні, що направляють слідчу групу до провінції Лагман, щоб розслідувати нову загибель цивільних мешканців у повітряному ударі цих сил.

Міжнародні війська підтвердили, що завдали там учора авіаудару по «великій групі озброєних осіб, які виявляли ворожі наміри», і знищили кілька бойовиків, але водночас спричинили «неумисні смерті багатьох цивільних афганців».

Як мовиться в заяві, міжнародні війська серйозно ставляться до жертв серед цивільних і обіцяють дбайливо розслідувати інцидент. Родинам загиблих висловлені «щонайщиріші співчуття».

Як заявляла афганська сторона, внаслідок того удару загинули вісім жінок, які збирали галузки на дрова.

Загибель цивільних осіб унаслідок повітряних ударів Міжнародних сил сприяння безпеці, спрямованих проти повстанців, яка стається майже щотижня, є дуже болісною темою в Афганістані. Влада президента Афганістану Хаміда Карзая заявляє, що такі події підривають довіру афганців до його уряду, який користується підтримкою міжнародних сил.
XS
SM
MD
LG