Доступність посилання

ТОП новини

У світі ісламу все тривають протести проти антиісламського фільму зі США (ФОТО)


Антиамериканська демонстрація в Кабулі в Афганістані, 17 вересня 2012 року
Антиамериканська демонстрація в Кабулі в Афганістані, 17 вересня 2012 року
У багатьох мусульманських чи переважно мусульманських країнах світу в понеділок далі тривали протести проти непрофесійного кінофільму образливого для мусульман змісту, знятого приватними особами у США, повідомлення про який поширилися останніми днями в ісламському світі.

Зокрема, на північному заході Пакистану під час такої демонстрації протесту одна людина загинула в перестрілці між демонстрантами і поліцією.

В Індонезії, у столиці Джакарті, сотні демонстрантів пішли на сутички з поліцією, закидаючи її пляшками з бензином, перш ніж їх розігнали за допомогою водометів і попереджувальних пострілів.

В іншому місті Індонезії, Медані, демонстранти потоптали американський прапор.

У столиці Афганістану Кабулі сотні демонстрантів вигукували антиамериканські гасла, палили автомобільні шини й кидали в поліцію камінням.

В Азербайджані близько 20 осіб затримали за протест біля посольства США у столиці Баку.

У Ємені біля посольства США у столиці Сані протестували студенти, які вимагали вигнати з країни американського посла.

А в Лівані лідер радикального ісламістського руху «Хезболла» Хасан Насралла закликав протестувати проти того фільму цілий тиждень.

Загалом кількість загиблих у хвилі протестів проти фільму «Безневинність мусульман», який образливо зображає мусульман загалом і засновника ісламу, пророка Магомета, зокрема, сягнула вже 18 людей.

У США вже наголошували, що влада країни ніяким чином не причетна до цього фільму.

XS
SM
MD
LG