Доступність посилання

ТОП новини

Рада проголосувала за посилення відповідальності за зазіхання на честь і гідність


Верховна Рада проголосувала в першому читанні за зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо посилення відповідальності за зазіхання на честь і гідність людини.

За проект народного депутата від Партії регіонів Віталія Журавського проголосувало 244 депутатів.

Згідно зі змінами до законодавства, наклеп, тобто поширення завідомо неправдивих відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи або підривають її репутацію, – карається штрафом в розмірі від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк до одного року.

Наклеп, що міститься в публічному виступі, публічно демонструються в творах або засобах масової інформації, – карається штрафом в розмірі від 1000 до 1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного року до двох років, або арештом на строк від трьох до шести місяців, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Також, згідно з проектом закону, наклеп, поєднаний з обвинуваченням особи у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину, карається штрафом в розмірі від 1500 до 2500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк від шести до восьми місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Віце-спікер парламенту, народний депутат від БЮТБ Микола Томенко сьогодні заявив, що ці зміни спрямовані проти журналістів. «Якщо ця норма з’явиться, я думаю, третину журналістів пересаджають», – зазначив він.
XS
SM
MD
LG