Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: рішення суду про сплату боргів ЄЕСУ – передвиборча технологія


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов
Заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов називає рішення суду про сплату урядом України російському Міноборони боргів ЄЕСУ передвиборчою технологією.

Під час брифінгу Турчинов послався на попереднє рішення українського Міністерства юстиції про те, що відповідного боргу не існує. «В той же час сьогодні суд оголошує рішення часткового задоволення позову. Я не вірю, що суддя вирішив зробити демарш проти української влади», – сказав він.

«В чому сенс цієї технології? Українська держава не заплатить Російській Федерації жодної копійки. Більше того: по завершенню виборчого процесу апеляційна або касаційна інстанція скасує це рішення на підставі неіснуючих гарантій, яких немає навіть у позові», – додав він.

«Але, ухвалюючи сьогодні таке рішення, українська влада буде розповідати протягом того часу виборчої кампанії, який лишився, про те, що вони змушені не платити пенсії, зарплати (які вони не здатні платити, бо в країні вже починається економічний колапс), тому що вони мають повертати неіснуючі борги. Це – ніщо інше, як брудна, цинічна технологія, скерована безпосередньо проти Юлії Тимошенко», – наголосив Олександр Турчинов.

19 вересня Господарський суд Києва частково задовольнив позов Міноборони Росії до Кабміну щодо боргів корпорації ЄЕСУ і зобов’язав уряд сплатити Москві 3,1 мільярда гривень.

Юлія Тимошенко була фактичним керівником корпорації ЄЕСУ у період, якого стосуються позовні вимоги Міноборони Російської Федерації.
XS
SM
MD
LG