Доступність посилання

ТОП новини

Президент Грузії хоче розпустити і наново створити пенітенціарну систему після звинувачень про знущання


Одна з акцій протесту у Тбілісі 19 вересня 2012 року, викликана повідомленнями про знущання у в’язниці
Одна з акцій протесту у Тбілісі 19 вересня 2012 року, викликана повідомленнями про знущання у в’язниці
Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив у середу, що пенітенціарну систему країни треба розпустити і створити наново, після повідомлень про викриті зловживання у в’язницях країни і демонстрацій протесту проти них.

Виступаючи на телебаченні, він нагадав, що раніше таким самим чином було вирішено проблеми з дорожньою поліцією, яку теж повністю ліквідували і створили знову.

За словами Саакашвілі, проти його влади йде війна на дискредитацію, за яку платяться гроші.

У владі Грузії заявляють, що відеозаписи зловживань у в’язницях, показані в вівторок увечері на телеканалах опозиції, були інсценовані за гроші. Як стверджують у Міністерстві внутрішніх справ, один із в’язнів, пов’язаний із провідним опозиційним діячем Бідзіною Іванішвілі, підкупив охоронців, щоб розіграти і зафільмувати сцени знущань.

У зв’язку зі звинуваченнями в цих знущаннях у середу подала у відставку міністр виконання покарань. За повідомленнями влади, кількадесят працівників пенітенціарної системи, звинувачених у зловживаннях, уже арештовані.

Тим часом учасники акцій протесту, що відбулися в середу у столиці Тбілісі і кількох інших містах, вимагали також відставки міністрів внутрішніх справ і юстиції.

Іванішвілі ж, який на парламентських виборах 1 жовтня обіцяє скинути нинішню владу Грузії, закликав своїх прихильників бути спокійними, а свою лють до нинішньої влади висловити на виборах.
XS
SM
MD
LG