Доступність посилання

ТОП новини

США заперечують звинувачення Росії про «втручання» Агентства міжнародного розвитку


Сполучені Штати Америки відкинули в середу твердження Росії, що Агентство міжнародного розвитку США втручалося в російську політику.

Як заявила речниця Державного департаменту Вікторія Нуланд, рішення Росії припинити в себе діяльність цього агентства «варте жалю».

У Росії Міністерство закордонних справ заявляло в середу, що Агентство міжнародного розвитку США за допомогою своїх ґрантів намагалося впливати на політичні процеси в Росії, зокрема, на вибори, і його діяльність не завжди відповідала заявленим завданням розвитку двосторонньої гуманітарної співпраці.

Як заявив речник МЗС Росії Олександр Лукашевич, російське громадянське суспільство вже досить дозріле і не потребує зовнішнього керівництва.

Про рішення російської влади публічно оголосив у вівторок Державний департамент США. Тоді там наголосили, що, хоча фізична присутність агентства в Росії припиниться, воно й надалі підтримуватиме розвиток демократії, дотримання прав людини і громадянського суспільства в Росії.

Агентство міжнародного розвитку США (USAID) підтримує програми розвитку і поліпшення урядування в усьому світі. В Росії, за даними цього агентства, від 1992 року воно надало понад 2 мільярди 600 мільйонів доларів на програми зміцнення громадянського суспільства, модернізації економіки, захисту довкілля чи боротьби з хворобами. Серед організацій, які отримували ґранти, були, зокрема, правозахисні організації чи об’єднання на захист прав виборців.
XS
SM
MD
LG