Доступність посилання

ТОП новини

Київраду пікетують активісти Гостиного двору (ФОТО)


Активісти громадських організацій протестують під стінами Київради проти виділення забудовнику землі під Гостиним двором на Подолі. За їхніми словами, це питання сьогодні – на порядку денному Київради.

«Поки не виділять землю, забудовник не може там нічого будувати. Тобто сьогодні з боку київських органів влади їм можуть надати основний дозвіл. Вони, звичайно, повинні і від центральних органів влади отримати дозвіл, але і з боку Києва також», – зауважує учасник пікету Ігор Луценко.

Протест відбувається з чорного ходу Київради – з боку Пушкінської вулиці. На думку активістів, це – єдиний спосіб «достукатися» до київських чиновників.

На Хрещатику під Київрадою тим часом відбувається мітинг опозиції на захист української мови.

Кабінет Міністрів України у серпні минулого року виключив Гостиний двір зі списку пам’яток архітектури, що перебувають під охороною держави. А наприкінці квітня цього року Київрада надала дозвіл «Укрреставрації» на розробку проекту землеустрою на Контрактовій площі, 4 для реконструкції будівлі під торговельно-офісний центр.

Із кінця травня на території Гостиного двору триває безстрокова акція культурного спротиву, яку підтримали українські письменники, музиканти і художники. Щодня там відбуваються мовні курси, лекції та майстер-класи, а також концерти, літературні читання та кінопокази.
XS
SM
MD
LG