Доступність посилання

ТОП новини

Коли на Україну чекає економічний крах? (Огляд преси)


Київ – Офіційна статистика підтвердила те, про що наполегливо мовчав уряд і невпинно повторювали експерти: темпи зростання української економіки сповільнюються. Чиновники намагаються заспокоїти: навіть маленький плюс краще, ніж мінус. Аналітики у свою чергу пропонують рецепти – вільний курс гривні, насичення економіки грошима, обмеження імпорту і стимулювання експорту. Якщо цього не зробити, країну чекає економічний крах, переконують «Ізвєстія в Україні» у матеріалі «В Україну прийшла криза».

Урядовці хочуть зробити підприємців цапами-відбувайлами за спад економіки, стверджує газета «День». Натомість з себе вони знімають відповідальність. Видання пише про заяву прем’єра Миколи Азарова, в якій він практично переклав на бізнес відповідальність за соціально-економічну ситуацію в Україні. Видання нагадує, що для роботи бізнесу потрібні умови і відсутність корупції в державних органах. І поки цього не буде, бізнес голосуватиме ногами. Не випадково Податкова служба перейнялася незаконним виведенням капіталів в офшори. І як тут навіть законослухняному бізнесменові й інвесторові не побоюватися, що й вони можуть заразом «потрапити під роздачу». Стаття називається «Бізнес готується до страйку».

Національна стратегія розвитку освіти на майбутнє десятиліття залишає враження, що галузь так і буде приречена на вічне реформування, стверджує тижневик «Коментарі». В основі змін, що відбулися у галузі освіти за останні роки, лежать ідеї Дмитра Табачника, а не думки науково-педагогічної спільноти. Видання зауважує, що в останні роки освітня сфера не розвивалась – завдання щодо забезпечення рівного доступу дітей та молоді до освіти не вирішено, її зміст не переорієнтований на особистість дитини, якісними підручниками школи не забезпечені, а корупція в установах освіти продовжує процвітати.

Перші морози українці можуть зустріти з холодними батареями, зазначають «Ізвєстія в Україні». За оцінками уряду, готовність країни до нового опалювального сезону сьогодні перевищує 90 відсотків. Дійсно, технічно все майже готово, погоджується видання. Однак тепло в квартири може прийти не скоро. Через багатомільйонні борги вже сьогодні цілі міста залишилися без газу, в квартирах немає гарячої води, а взимку очікуються перебої з опаленням, зазначає газета.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG