Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко передає на Захід через дочку «програму оборони демократії»


Євгенія Тимошенко зачитує звернення Юлії Тимошенко в Вашингтоні 20 вересня 2012 року
Євгенія Тимошенко зачитує звернення Юлії Тимошенко в Вашингтоні 20 вересня 2012 року
Колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко оприлюднила сьогодні звернення до демократичних країн, міжнародних організацій і українців у світі, у якому закликала не заохочувати «диктатора», Президента Віктора Януковича, і заявила, що майбутні парламентські вибори в Україні вже сфальшовані.

Звернення оприлюднила в Вашингтоні у США і зачитала на прес-конференції уривки з нього дочка колишнього прем’єра Євгенія Тимошенко.

У тексті більш як на вісім сторінок Юлія Тимошенко змальовує становище в Україні з її погляду, за яким усім свавільно править і все розкрадає Президент Віктор Янукович і його «сім’я». Янукович не здійснює реформи, а займається крадійством, корупцією і рекетом, заявила, зокрема, Тимошенко.

Вона закликала демократичний світ «негайно, ще до виборів в Україні, знайти спосіб розірвати зашморг диктатури, перш ніж фальсифіковані вибори нададуть їй беззаперечну владу», бо, за її словами, після виборів буде вже пізно.

Тимошенко вважає, що демократичний світ уміє усувати диктатури в суверенних країнах швидко, без насильства і в межах міжнародного права. Вона запропонувала «програму оборони демократії», яка має стосуватися не лише України, а всіх диктаторів.

Для цього, написала Тимошенко, демократичний світ мав би негайно створити механізм міжнародних антикорупційних розслідувань проти владних диктаторів і їхнього оточення. Усі їхні незаконно здобуті активи необхідно арештовувати і конфісковувати. Також, на її думку, необхідно судами переслідувати диктаторів і їхнє оточення в усіх країнах, те ті здійснювали корупційні дії. І, нарешті, їх треба оголошувати персонами нон-ґрата в кожній демократичній країні, заявила Юлія Тимошенко.
XS
SM
MD
LG