Доступність посилання

ТОП новини

Студенти спілкуються з кандидатами у депутати он-лайн


Українським студентам влаштували нову форму спілкування із претендентами на крісло у парламенті. Онлайн дебати «Campus 3.0.» створили майданчик для дискусій між молодими виборцями та кандидатами напередодні виборів. Спитати «свого» кандидата можна і через Фейсбук, і за допомогою Скайпу.

Із студентами вже поспілкувалися Олег Тягнибок (ВО «Свобода»), Денис Москаль (Партія зелених), Віталій Кличко («УДАР»), Володимир Огризко (Українська платформа «Собор»), а також Микола Томенко від Об’єднаної опозиції. Організатори – фонд «Громадськість» за підтримки Фонду сприяння демократії та програми «У-Медіа» – очікують на своєму майданчику й інших політичних виборів.

Перш за все, проект торкнеться питання формування власної громадської позиції, розуміння політичних процесів в країні та спроби створити власні способи впливу на них
Олександр Голубов
«Перш за все, проект торкнеться питання формування власної громадської позиції, розуміння політичних процесів в країні та спроби створити власні способи впливу на них», – зазначає керівник проекту Олександр Голубов.

У дебатах беруть участь і столичні студенти, і студенти з усіх регіонів, і користувачі соціальних мереж. Один з ведучих дискусії Віталій Гайдукевич обирає найбільш «незручні» запитання для політиків та корегує їх «розлогі» відповіді своїми коментарями. «Ти нічого не будеш робити, і вони нічого не будуть робити», – звертається до усіх молодих виборців Віталій Гайдукевич, мотивуючи студентів не тільки сидіти в соціальних мережах, але й активніше брати участь в житті держави.

Запитання ж, які звучать на майданчику, хвилюють не тільки студентів, але й усіх українців. Наприклад, один із лідерів об’єднаної опозиції Микола Томенко озвучив свої причини падіння рейтингу опозиційних сил.

Ми мусимо швидко розгортати контентну рекламу. Ми зупинилися на цьому жорсткому протистоянні владі, але змістовних меседжів, що ми будемо робити, ми не даємо. На мою думку, це серйозно б’є по частині наших виборців
Микола Томенко
«Ми допустили деякі тактичні помилки. Я маю на увазі центральний штаб. Ми мусимо швидко розгортати контентну рекламу. Ми зупинилися на цьому жорсткому протистоянні владі, але змістовних меседжів, що ми будемо робити, ми не даємо. На мою думку, це серйозно б’є по частині наших виборців», – пояснив студентам Микола Томенко. Також політик додав, що опозиція має проблеми із доступом до телебачення та проблеми в мажоритарних округах, в яких виборців залякує місцева влада.

Один із перших гостей «Campus 3.0» лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок розказав, що його політична сила не є уособленням «чорта з рогами», яким її всі малюють. На питання, чи не треба понизити «градус радикальних повідомлень», політик заявив, що їздить по всій Україні і бачить розуміння ідей «Свободи».

Часом в Галичині мені можуть сказати, щоб я не був таким радикальним, бо мене не зрозуміють на Сході. А потім мене зустрічають на Сході, і питають, коли ми вже побачимо радикальні дії
Олег Тягнибок
«Я вас запевняю, що сьогодні нікого не турбують ці радикальні закиди, які поширює «Свобода». Часом в Галичині мені можуть сказати, щоб я не був таким радикальним, бо мене не зрозуміють на Сході. А потім мене зустрічають на Сході, і питають, коли ми вже побачимо радикальні дії», – відповів студентам Олег Тягнибок.

Крім спілкування з політиками активні студенти обговорюють між собою різні нагальні проблеми. Зокрема, роздумують, як змусити одногрупників не ходити на «проплачені» мітинги.

(Передрук з «Голосу Америки»)
XS
SM
MD
LG