Доступність посилання

ТОП новини

Діти і алкоголь


Чимало батьків вірить, що дозвіл скуштувати алкоголь у дитячому віці може запобігти його вживанню їхніми дітьми у майбутньому. Науковці з американського університету в Північній Кароліні мали на меті дослідити – чи дійсно батьки цілеспрямовано пропонують дітям спробувати алкогольні напої, і якщо так, то чому. Результати дослідження опубліковані в Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine.

Ідея раннього знайомства з алкоголем із метою відбити охоту дітям вживати його пізніше – ця ідея досить популярна у низки батьків із дітьми початкових класів. Дослідження базувалося на даних, зібраних у понад тисячі матерів.

Щонайменше чверть матерів зізналися, що давали алкоголь дітям, щоб відвернути їх від сильних напоїв. Висувалися, як правило, дві причини: дітям може не сподобатися смак, а крім цього – щезає заборонений плід. Сорок відсотків опитаних матерів переконані, що заборона алкоголю лише посилить бажання дітей його вживати.

Натомість науковці, опитуючи також дітей, дійшли висновку, що існує прямий зв’язок між раннім куштуванням алкоголю і його активним вживанням пізніше. Дослідження доводить, що батьківське запрошення дітям спробувати сильний напій становить собою важливий фактор ризику для появи проблем із пиятикою у дітей в юнацькому віці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG